Стар Трек има много епизоди, които не остаряват добре.. Озадачен съм с това, което гледам за очакваната Академия. Толкова модерен сериал, че очаквам да бъде заклеймен още от първите епизоди.
Стар Трек Академията ще остарее по още по-кофти начин. Газим много канон, за да се харесаме на тийновете, които тепърва ще навлизат в тази вселена. Едно време ние гледахме сериалите като 15 годишни и не ни трябваха сапунки. Какво се промени през последните години?
Джийн Роденбъри много би харесал този сериал като привърженик на лявата политика, социализма и несправедливите неща, но Стар Трек трябва да показва съобщенията си по-лекичко и по-културно. Не разбирам за кого е този сериал?
Мек и женствен Клингон? - няма лошо. Самия Worf не е типичен пример за Клингон войн от ТНГ, но дори и той има код на честта и не е загърбил мъжеството си. Но това, което гледаме в Академията (поне по трейлъра) ми се струва преиначено.
Много пухкавели - Старфлийт не е военна организация, но поне някаква дисциплина трябва да има. Да не знаеш кога да спреш да ядеш дюнери е голям проблем. Как се очаква да служат тези хора в екстремни ситуации, ако едвам се движат. Не ни трябват да изглеждат всички като капитан Америка, ама…
Жена Джем’хадар - тук навлизаме в много проблемни граници. Войнствена, генетично създадена раса от мъжки индивиди, която има единствената цел да води войните на Доминиона. Как се озовава жена Джем’хадар на бял свят… не бих гледал да разбера, но е ясно какво ще е съобщението.
Ще изгледам един, два епизода и се надявам да бъда изненадан положително, но толеранса ми не е като едно време. Надявам се да бъде добре.
Добре… излезе видео, което е част от сериала и са цъкнали достатъчно checkbox-ове. На този етап, това не изглежда като сериал от света на Стар Трек. Старфлийт би трябвало да е организация, която да стимулира най-доброто от хората и да бъде представена от най-добрите индивиди. Очевидно това не е случая.
И за момент не съм очаквал, че сериала ще носи духа на Стар Трек, но това видео абсолютно го затвърди.
Изгледах повечето коментари из разни чуждестранни форуми и виждам защо всичко е огън и пожар. Едни обясняват как Стар Трек е точно това, което трябва да бъде, други реват как е загубил пътя си и франчайза е мъртъв.
За мен нещата не са просто до това дали нещо е Woke или не. То е ясно, че Холивуд си има визия, която пробутва. Обаче, не мога да разбера защо всичко е толкова нереалистично и повърхностно. Не съм гледал сериала и нямам причина да го гледам, но откъсите, на които бях подложен са дълбоки колкото монета. Разговорите са много далеч от това, което бих определил като професионалисти, които са там, за да покажат какво може човечеството ( и не само ).
Нямам нищо против diversity-то и показването на небели групи, но това не е естественото състояние на хората. Ние като същества търсим себеподобни. 800 години напред няма да са по-различни от 1000 години назад.
Езика е груб, обиден, няма нищо, което да показва емоциална зрялост.
То това е и със самите хора. Най-добрите от най-добрите, а промотираме затлъстялост, когато храната е масово правена в синтезатор и не би трябвало дори да е възможно. Как се става пълен, когато не би трябвало да има junk food изобщо?
Да не говорим, че кадет Старфлийт си гълта комуникатора? Какво?!
И още нещо - телепати, които си комуникират с гласа на глухите? Добре де… разбирам, че трябва да отметваме кутийките, ама това е прекалено много. Дори и за Роденбъри.